Hva skal vi leve av når oljen tar slutt?


Når vårt kollektive sugerør ned til bunnen av Nordsjøen begynner å lage tom-milkshake-lyder om noen få år, må vi ha noe å falle tilbake på. Et oljefond på 6-7 tusen milliarder innen 2050 kan ikke bli noen sovepute; det må innovasjon til for å holde Norge på topp. Og hva er vel et bedre produkt å satse på enn bindersen – ved siden av ostehøvelen selve den urnorske oppfinnelsen?

Nettmagasinet Slate har en tjeneste de kaller Explainer, der de leverer svar på «spørsmålene bak nyhetene». 13. mars er spørsmålet «What should you do if your eyeball comes out of your head?»

Det er visst såpass vanlig at øyeeplet ramler ut av sokkelen at tilstanden har fått et navn – «globe luxation» – og artikkelforfatter Daniel Engber forklarer hva som er normal prosedyre for å få øyet på plass igjen:

«The treatment for globe luxation is pretty simple: Doctors apply some topical painkillers, hold back your lashes, and poke your eyeball into its socket by pressing on the white part with gloved fingers. (In some cases, they’ll use a simple tool like a bent paperclip [min uthevelse] to shoehorn it back into place.)»

En bøyd binders er altså det verktøy ni av ti leger foretrekker for å vippe øyeeplet på plass i sokkelen. Og her er det muligheten åpenbarer seg for Norge som eksportnasjon; ferdigbøyd, norsk spesialbinders på alle verdens legekontor, sykestuer og akuttmottak.

Bindersbøying kan bli en lukrativ levevei for alle de pensjonistene vi ikke kommer til å ha råd til å betale pensjon til i framtiden. Fraflyttede barnerom kan med noen enkle grep konverteres til bindersbøyerier, hvor norske entreprenører kan bøye seg til million-formuer til langt opp i nitti-årene.

Kanskje jeg skulle tatt patent på idéen?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s